Coaching voor 20ers en 30ers

Al 10 jaar toonaangevend in het beantwoorden van alle vragen van 20- en 30ers

5 Tips om je droombaan te vinden

Ik weet nog goed toen ik middenin mijn dertigersdilemma zat. Ik had net een opleiding tot loopbaancoach afgerond. Ik wist dat ik me niet meer kon verschuilen achter de gedachte dat ik onvoldoende onderlegd was om mezelf coach te kunnen noemen. Maarja, durfde ik ook
verder te gaan? Durfde ik ontslag te nemen? Durfde ik mijn eigen coachpraktijk op te starten? Ik had allerlei twijfels, hoe moest het dan met mijn pensioenopbouw, kon ik wel een administratie bijhouden, hoe zou een klant voor een net afgestudeerde coach als ik kiezen.

Tip 1: Overwin je angst en houd de eerste netwerkronde klein

Ga netwerken! Riep mijn omgeving. Verken de markt, vraag hoe anderen klanten krijgen, een administratie bijhouden, hoeveel ze verdienen. Mooie goedbedoelde adviezen, dat zeker, maar ik was doodsbang. Stel je voor dat iemand me zou uitlachen? Me voor gek zou verklaren dat ik dacht dat ik wel eventjes coach kon worden?! Ik ging daarom eerst maar eens te rade bij vrienden en familie. Horen hoe zei reageerden op mijn ambities.

Tip 2: Oriënteer je daarna pas in het netwerk van je netwerk

Na deze oriënterende ronde in mijn eigen netwerk, wist ik dat ik de stap moest maken naar onbekende mensen die werkten in de coachsector. Het voelde kwetsbaar en doodeng, maar ik wist dat dit de enige manier was om verder te komen. Open sollicitatiebrieven schrijven had me nooit veel opgeleverd. Ik koos als eerste een directeur die ik hoog had zitten van een trainingsbureau uit.

Tip 3: Kies de moeilijke weg, bel mensen

Niet mailen, je moet hem bellen! Riep mijn omgeving weer. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik zijn telefoonnummer intypte op mijn telefoon, hoe mijn vinger twijfelde of ik de groene knop voor bellen zou indrukken en dat, toen de kiestoon eenmaal overging, ik bad om de voicemail.

Tip 4: De gouden zin om ALTIJD te gebruiken

Mijn gebeden werden niet verhoord. Hij nam op! Met een knalrood hoofd stotterde ik dat ik graag een afspraak wilde maken omdat ik me aan het oriënteren was op een vervolgstap in mijn carrière. De gouden zin, je kan je immers altijd oriënteren, of je nou een leuke baan hebt of niet.

Ik voelde me echter een minimens en was nog net niet in paniek. Des te groter was de euforie toen hij Ja zei! Ik danste door de woonkamer!

Tip 5: Ga uit je comfort zone, raak niet in paniek, en de beloning is EINDELOOS

Toen ik hem een paar weken later doodzenuwachtig trof en hij mij ook nog de bevestiging gaf dat hij mij zeker als coach aan de slag zag, kon ik niet meer dankbaar zijn. In de auto op de terugweg heb ik gehuild van geluk.
Dankzij zijn bevestiging durfde ik de volgende stap te zetten. Voor mij was dat met minder
aarzeling tegen onbekenden durven zeggen dat ik coach ben en dat ik mijn eigen coachpraktijk wilde beginnen. Het bleek de beste stap in mijn carriere; een coachpraktijk voor 20ers en 30ers met loopbaanvragen en het dertigersdilemma.
Ik wens je veel lef en doorzettingsvermogen toe bij het oriënteren op een vervolgstap in jouw carriere!

The ME company 1

Manou van Eerten is een ervaren loopbaancoach van 20- en 30ers en toonaangevend expert van
het Dertigersdilemma. Ze is regiocoördinator Amsterdam bij de Landelijke Vereniging voor
Supervisie en Coaching, Gecertificeerd Coach en Gecertificeerd Teamcoach. Haar eigen
dertigersdilemma leverde haar het zelfstandig ondernemerschap op. Haar coachpraktijk The ME
Company is actief in zowel Amsterdam, Rotterdam, Utrecht als Eindhoven.
KLIK HIER voor
informatie over The ME Company, het dertigersdilemma en loopbaancoaching.