Connection has lost...
Wij maken gebruik van tracking cookies (Google Analytics, Facebook pixel). Dit doen we geanonimiseerd voor marketingdoeleinden en om de website beter te laten werken. Lees hier onze Privacy Verklaring.
Accepteren
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: Niet alleen coachen van millennials, maar nu ook werkgever van een millennial!


Geschreven door: Manou van Eerten

Sinds mijn coachpraktijk voor millennials niet meer mijn eenmanszaak is met enkel mezelf als coach, ondernemer, marketeer en collega, gebeurt er veel bij The ME Company. De groei brengt met zich mee dat er meer geregeld moet worden. Er is een grotere backoffice ontstaan. Daarom heb ik een assistent aangenomen. Een gouden greep! Wat is dat relaxed zeg. Inmiddels een paar maanden verder kan ik me al niet meer voorstellen hoe ik het zonder deed. Wat scheelt dat een tijd; mijn website bijwerken, facturen versturen, berichten plaatsen op social media. Nou niet bepaald mijn favoriete dingen van het coachvak, zeg maar;-). Zalig dat er nu iemand is die dat voor me doet.

Altijd bereikbaar zijn
Het leuke is dat ze millennial is en ik nu tegen dingen aanloop waar ik mijn opdrachtgevers, werkgevers van millennials, ook over hoor spreken. Zonder een hele generatie over één kam te willen scheren, zijn er toch een aantal karakteristieken die deze groep gemeen heeft. Neem de flexibiliteit van millennials door de 24/7 mentaliteit. Ze had geen vaste dag waarop ze werkte, ze was altijd bereikbaar en ze reageerde op al mijn What’s app berichtjes. Ideaal! Ik zie het desalniettemin als mijn taak om haar erop te wijzen dat het niet de bedoeling is om continue met je werk bezig te zijn, en om haar te leren binnen kantooruren te werken. De keerzijde is immers dat iemand niet meer aan ontspanning toekomt en altijd ‘aan’ blijft staan. Welkom, burn out!

Weinig gevoel voor hiërarchie
Tegelijkertijd merkte ik ook haar, noem het, jeugdigheid. Als ik iets vroeg, wilde ik dat het daarna opgelost zou zijn en dat ze het liefst een paar stappen vooruitdacht. Ik kwam soms in een onderhandeling terecht waar ik niet in wilde zitten; sorry, maar ik heb geen tijd meer om dit nu nog te doen, appte ze dan terug. Waarop ik appte dat ik dat begreep en ook wilde dat ze het uiterlijk morgen deed. Ik vind dat je dan moet doen wat je werkgever/leidinggevende tegen je zegt. Ze deed het dan toch gewoon niet, geen tijd. Een interessante ervaring, zeker omdat dit overeenkomt met de voorbeelden die werkgevers me geven over het gebrekkige gevoel voor hiërarchie bij millennials. Bovendien blijkt uit onderzoek dat millennials graag voldoende tijd hebben voor andere dingen uit het leven. Ik kon soms geluk hebben en dan werd iets meteen opgepakt en soms pech. Of erger, het werd vergeten.

Op reis
Een ervaring die zeer verrijkend was. Ik ken nu beter de verbazing van de werkgever over sommige acties die klaarblijkelijk doodnormaal voor een millennial zijn. Helaas is ze nu op wereldreis gegaan samen met haar collega-millennials. Ook zo’n doodnormaal iets;-).

"Bij The ME Company helpen we 20- en 30ers met vragen over hun loopbaan en het dertigersdilemma. Samen met jou onderzoeken we hoe je keuzes kan leren maken die je ècht wilt. Heb je vragen over loopbaancoaching of het dertigersdilemma? Ik denk graag met je mee!"

Manou van Eerten

manou@mecompany.nu - 06 2474 6269

Onze coaches

Yep, we zitten ook op Instagram

"Ik ben Nick Miesen, vader van Sjaakie en...
22-09-2020
Dat ik ondernemen supertof vind, moge duidelijk...
21-09-2020
Manou ging afgelopen woensdag in gesprek met...
18-09-2020
Het zelfstandig ondernemerschap is nieuw voor mij....
17-09-2020
Als je wil gaan ondernemen, is je netwerk inzetten...
14-09-2020
Ik ben altijd al iemand geweest die baantjes...
10-09-2020
“Mijn manier van begeleiden zou ik...
08-09-2020
Als je wil onderzoeken of ondernemen de volgende...
07-09-2020