Connection has lost...
Bent u werkgever? Bezoek The WE Company
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: Op zoek naar je talent? Deze coachvragen helpen je daarbij!


Geschreven door: Paula de Loor

“Jij weet tenminste wat je wilt!” Van jongs af aan wist ik dat ik vroedvrouw wilde worden en heb ik hier alles voor gedaan. Het wekte bewondering op in mijn omgeving. En dat bemoedigde mij om nog gerichter op mijn doel af te denderen. Maar was dit genoeg basis? Dit bleek niet het geval.
Toen ik in mijn levensloop de vraag tegen kwam “Wat kan ik nog meer?” heeft het even geduurd voor ik hierbij de juiste hulp kreeg. Ik wist wat ik niet meer wilde (hard-harder-hardst werken) maar wat dan wel? Waar was ik voor bedoeld?

Carrièreswitch


Via omwegen kwam ik iemand tegen die mij hierin een weg kon wijzen.
Een weg naar mijn talent, naar een andere manier van kijken.

Van: “In welke vorm (vak/beroep/functie) pas ik?”
naar: “Welk talent is mij gegeven en hoe wil ik ervan geven?”

Een heel nieuwe en vooral bevrijdende blik.
Loskomen van het plaatje waar ik heilig in geloofde.

De tocht was een openbaring. Het gaf duidelijkheid en richting. Weten waar je in de kern voor bedoeld bent kan als kompas dienen bij het maken van keuzes in wat wel en niet te doen.

Ken dus je talent!


Je bent niet je beroep, functie of vak. Het is slechts de vorm waarin je je talent kwijt kan. En als je dit onvoldoende kunt doe je jezelf én de ander tekort!
Wees bewuster van wat het is waar jij van geeft (=talent) en voldoening uit haalt, en je gaat die werkomgeving scheppen die echt bij jou past. In hetzelfde beroep of niet.
Zo kun je het grootste gedeelte van je werkende leven doen wat jij het liefste doet.

Maar ik heb geen talent....


"Maar, ik heb geen echt talent. Zo bijzonder ben ik niet….”
Iedereen heeft een uniek talent! Of liever gezegd, je bent je talent. Je zit er zelf met je neus bovenop dus herkennen is lastig. Het hoort namelijk al je hele leven bij je. Je deed het als kind en doet het nog steeds.
Je talent is bedoeld om te delen. Ik durf zelfs te stellen dat het je plicht is. Wat brengt dat jou? Voldoening, zingeving, tevredenheid.

Welke vragen helpen om je talent te leren kennen?


1. Wat deed je als kind, uit jezelf, graag en vaak?
2. Waar erger jij je aan en zou je direct willen veranderen?
3. Welk rolmodel 'doet iets' wat jij herkent omdat jij dat ook hebt of kunt, op jouw manier?
4. Vraag je omgeving wat jij ‘steeds doet’, wat ze missen als je er niet bent en wat 'altijd al typisch jij was' 

Je ontdekt je talent door het de tijd te geven. Stel rustig de vragen. Neem wat afstand. Laat alle invalshoeken op je inwerken. Er komt op enig moment een term die jouw unieke talent uitdrukt. Of het nu een bestaand woord is of niet.

Jij bent een geboren...


Paula de Loor
Bron

Bij The ME Company helpen we 20- en 30ers met vragen over hun loopbaan en het dertigersdilemma. Samen met jou onderzoeken we hoe je keuzes kan leren maken die je ècht wilt. Heb je vragen over loopbaancoaching of het dertigersdilemma? Ik denk graag met je mee!"

Yep, we zitten ook op Instagram

De langste dag van het jaar, 21 juni, is voorbij...
27-06-2022
Onlangs gaf ik een workshop op het Onderzoek-...
13-06-2022
Oproep: Coach of psycholoog gezocht die samen onze...
10-05-2022
#phoneanxiety...
03-05-2022
Ik kende de zangeres Merol niet goed, maar een...
26-04-2022
Van de week coachte ik een team dat met elkaar...
12-04-2022
Het dieet van mijn katten is veranderd. Eén...
05-04-2022
Deze week mocht ik 2 dagen op locatie aan de slag....
24-03-2022