Connection has lost...
Bent u werkgever? Bezoek The WE Company
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: Hoe vind je als 20/30er je droombaan in Coronatijd?


Geschreven door: Manou van Eerten

De coronacrisis is een feit en dat merken we allemaal. We weten niet hoe lang de onzekerheid aanhoudt en wat de gevolgen zullen zijn. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat je je zorgen maakt over de zekerheid van (je) werk. Zeker als je flexwerker, freelancer of werkzoekende bent. Ook bij mij zijn al mijn trainingen afgezegd en is het aantal coachaanvragen drastisch gedaald. Aan de andere kant biedt deze periode ook kansen. Er is tijd voor bezinning, wandelen langs het water, reflectie, er achter komen wat voor jou nu ècht van belang is in je leven.
Ikzelf ben gaan doen wat iedereen me allang vertelde te moeten doen als zelfstandig ondernemer, maar waar ik nooit tijd voor had; ik ben me gaan verdiepen in een heuse social media strategie voor onze coachpraktijk. Een wereld ging voor me open en ik ben superblij dat deze tijd me gegund is. Ik maak sprongen vooruit! En vind het nog leuk ook! Dankjewel, Corona!

1. Digitaal netwerken


Bij het zoeken naar een klus of een nieuwe baan is nog altijd het belangrijkste: netwerken, netwerken, netwerken. Natuurlijk is face 2 face afspreken nu moeilijker, maar netwerken kan online gewoon doorgaan. Weet dat tachtig procent van de banen wordt verkregen middels netwerken!
Van de week kreeg ik een persoonlijke mail van iemand die zich aan The ME Company wilde verbinden. Hoe wist ze nog niet precies, maar ze had wel mijn aandacht. Ze had ideeën over hoe ik mijn social media strategie kon verbeteren. Een perfecte timing! Het leek op een sollicitatie, maar dat was het niet. Of toch wel? We maakten online kennis en bleken, via een barter, van waarde voor elkaar te kunnen zijn. Een win win, waar ik anders geen tijd voor had gehad. Wederom: dankjewel, Corona!

2. Waardeer je zeeën van tijd


Een positieve mindset is een creatieve mindset, je aandacht is breder, je kunt je letterlijk minder op de onmogelijkheden focussen als je dingen van de positieve kant bekijkt. Zeeën van tijd kunnen voor verveling zorgen, maar… kijk of je ze positief kunt inzetten. Bekwaam jezelf met online cursussen, lees alle boeken die er bestaan met betrekking tot jouw werkinteresse, verdiep je in je vakgebied.
Nu iedereen met online webinars komt, kan jij je voordeel doen om je in nieuwe onderwerpen verdiepen. Daar heb je nu bij uitstek gelegenheid voor. Superhandig. Je snapt vast al welke webinars ik ben gaan volgen. Precies! Hoe ik online beter vindbaar kan worden met…, juistum, social media. Dankjewel, Corona.

3. Wees mild voor jezelf


Bekijk het positief?? Maar de situatie ís helemaal niet positief!, zul je misschien denken. En hier heb je helemaal gelijk in. Mark Rutte benoemde niet voor niets dat we op het moment het grootste schatkist tekort opbouwen sinds de Tweede Wereldoorlog. Wees dan ook mild voor jezelf. Lukt het even niet om te presteren, voel je je teneergeslagen?
Ik kom soms met vierkante ogen achter de computer vandaan door al het beeldbellen. Dan ben ik er helemaal klaar mee en stop ik gewoon. Dan maar even niet nuttig bezig zijn, dan maar minder geleverde prestaties op een werkdag. Het lukt gewoon even niet meer om mezelf te motiveren in mijn eentje elke dag vanuit huis. Ik ga dan lekker wandelen en van de zon genieten. Een nieuw verworven vrijheid waar ik voor corona meestal geen tijd voor had. Toen werd ik veel meer geleefd door afspraken, sociale verplichtingen en uitgaan.

Minder moeten, meer mildheid, de mindere momenten accepteren, is het grootste kado wat je jezelf soms kan geven. Ik kom altijd weer helemaal opgeladen terug van zo’n wandelingetje. Dat is trouwens iets wat ik ook wil behouden na deze lock down. Ik wil niet meer terug in de rat race waarin ik me begaf. Dank voor dit inzicht, Corona!

En de belangrijkste:


De belangrijkste laat zich raden: wees dankbaar voor wat je wèl hebt. Sommigen zeggen dat mensen op aarde zijn om dankbaar te zijn. Dat gaat me wat ver, maar ik weet wel dat elke keer dat ik dankbaar ben ik me blijer en gelukkiger voel. Ik voel meer zelfvertrouwen en voel me beter. Ik weet dan weer: Ik kom hier wel doorheen, ik zal heus weer klanten vinden, aan alles komt immers een einde.

Daag, Corona!
"Bij The ME Company helpen we 20- en 30ers met vragen over hun loopbaan en het dertigersdilemma. Samen met jou onderzoeken we hoe je keuzes kan leren maken die je ècht wilt. Heb je vragen over loopbaancoaching of het dertigersdilemma? Ik denk graag met je mee!"

Manou van Eerten

manou@mecompany.nu - 06 2474 6269
Hoe vind je als twintig/dertiger je droombaan in Corona tijd?

Yep, we zitten ook op Instagram

De langste dag van het jaar, 21 juni, is voorbij...
27-06-2022
Onlangs gaf ik een workshop op het Onderzoek-...
13-06-2022
Oproep: Coach of psycholoog gezocht die samen onze...
10-05-2022
#phoneanxiety...
03-05-2022
Ik kende de zangeres Merol niet goed, maar een...
26-04-2022
Van de week coachte ik een team dat met elkaar...
12-04-2022
Het dieet van mijn katten is veranderd. Eén...
05-04-2022
Deze week mocht ik 2 dagen op locatie aan de slag....
24-03-2022