Connection has lost...
Bent u werkgever? Bezoek The WE Company
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: Coach in spé kiest voor wat ze echt wil!


Geschreven door: Eva van Duin

“En nu heb ik nog ruim een half jaar de tijd om als stagiaire te groeien in het coachvak!”, schreef ik afgelopen november in een blog waarin ik vertelde over mijn loopbaanswitch van danseres naar coach in spé bij The ME Company. Well, time flies when you’re having fun! Mijn stage loopt ten einde. De in spé mag worden doorgekrast. Blijven groeien als professional wil ik des te meer. Want als mij één ding duidelijk is geworden van mijn stagetijd is dat ik als coach aan de slag wil. Kiezen voor wat je ècht wilt, zoals de slogan van ME luidt!
Maar hoe maakte ik deze keuze? 

Mijn eigen loopbaanvraag

 
Het begeleiden van de oefenklanten met hun loopbaanvragen leverde me een hoop inzichten op (zie deze blog) en gaf mij daarnaast de prachtige mogelijkheid om eigen loopbaanvragen te beantwoorden. Past het loopbaancoachen bij mij? Wat voor soort coach ben ik? Waar liggen mijn krachten en verbeterpunten? Hoe ga ik in mijn werk om met mijn onzekerheid, veeleisendheid, keuzestress en perfectionisme? En, hoe wil ik mijn loopbaan vorm gaan geven ná de stage? 
Ik ben een fotocollage gaan maken van hoe mijn ideale loopbaan eruit zou moeten zien (opdracht uit het werkboek van ME, handig!). Ik ben in gesprek gegaan met de ME coaches, de mensen in mijn omgeving. En ik ben naast reflectie en introspectie ook gewoon heel goed naar m’n gevoel gaan luisteren. En dat zei overduidelijk: ik wil coachen.  

Corona


Er zijn altijd onvoorziene gebeurtenissen en omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat dingen anders lopen dan gepland, ook wanneer het je loopbaan betreft. En hoe ga je hiermee om? De coronacrisis heeft voor mijn stage voor de nodige verandering gezorgd en ja, dit vond ik soms best een uitdaging. Niet langer fysiek kunnen afspreken met collega’s en klanten. Verminderde motivatie omdat alles vanuit huis diende te gebeuren. Zorgen over straks afgestudeerd zijn maar in een economische crisis aan het werk moeten. Maar, er waren ook positieve dingen. En net als binnen een coachtraject bleek het veel effectiever om de focus te leggen op wat wél goed ging. Ik heb onverwacht veel ervaring op kunnen doen met online coachen! Had geen reistijd meer, kon m’n dagen nog flexibeler indelen dan ik al deed. En, ik heb heerlijk met m’n lief de werkdagen kunnen doorbrengen. Ook op deze manier kon ik coachen. 

Nieuwe stappen


Het is tijd voor nieuwe stappen! Weten hoe je je loopbaan vorm wilt geven is fijn. Ik merk dat het me rust geeft. Maar het betekent niet dat alles duidelijk is. Nieuwe stappen komen met nieuwe onzekerheden, leermomenten, keuzes die gemaakt dienen te worden. Weet ik allemaal hoe het gaat lopen? Nee. Vind ik dit moeilijk? De perfectionist in me zegt Ja! Kan ik accepteren dat dit erbij hoort? Een portie mildheid kan me hier zeker bij helpen. Hoe ben ik mild voor mezelf? Door stappen die ik zet (hoe klein ook) te belonen. Door genoeg rust te nemen na inspanning. Door te mediteren, de strenge, perfectionistische kant van me op te merken en een imaginaire knuffel te geven. Door te blijven ademen, ook als dingen moeilijk zijn... 

Ik ben heel blij te kunnen vertellen dat ik als coach verbonden zal blijven aan The ME Company. Vanaf september openen we een locatie in Haarlem! Zegt het voort!

En ik wil bij deze alle coaches en in het speciaal Manou echt enorm bedanken voor hun aandacht, inzet, aanmoediging en kennisoverdracht. 

Coach Eva in tha house!

Kies jij ook voor wat je ècht wilt?
Coach in spé

Yep, we zitten ook op Instagram

De langste dag van het jaar, 21 juni, is voorbij...
27-06-2022
Onlangs gaf ik een workshop op het Onderzoek-...
13-06-2022
Oproep: Coach of psycholoog gezocht die samen onze...
10-05-2022
#phoneanxiety...
03-05-2022
Ik kende de zangeres Merol niet goed, maar een...
26-04-2022
Van de week coachte ik een team dat met elkaar...
12-04-2022
Het dieet van mijn katten is veranderd. Eén...
05-04-2022
Deze week mocht ik 2 dagen op locatie aan de slag....
24-03-2022