Connection has lost...
Bent u werkgever? Bezoek The WE Company
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: To borrel or not to borrel. Hoe het goede antwoord zo in je opborrelt!


Geschreven door: Manou van Eerten

We hebben elkaar net ontmoet. Ze is 29 en vertelt dat ze net getrouwd is. En dat ze op zoek is naar haar drive in haar werk. Ze werkt in de corporate sector, een marketing-functie, maar wil een andere baan. Maar wat? Als ze naar vacatures kijkt, weet ze niet op welke ze moet reageren. Daarbij, stelt ze, reageren zo veel mensen op een vacature. Daar zal zij niet tussen opvallen, zucht ze. Ze wil een duidelijker profiel van zichzelf.

De mening van anderen zijn belangrijker dan je eigen mening


Haar man en vriendinnen weten allemaal wel wat ze willen. Ik betwijfel dat, maar luister verder. Ook de mening van haar vader telt; ze wil dat hij trots is op de carrière die ze maakt. Wat zegt hij dan? Vraag ik. Eigenlijk vindt hij het prima wat ik doe, vertelt ze. Misschien ben ik niet tevreden? Ik ben gewoon niet gelukkig. Kan jij me helpen zoeken naar wat ik écht wil?

Geloof jij ook dat je je eigen geluk maakt, en dus ook je eigen ongeluk?


Dit is een vraag die mij vaak gesteld wordt in mijn coachpraktijk. Niet zo'n simpele vraag. Het is een zoektocht die voortkomt uit de hoge verwachtingen die we aan onszelf stellen, maar ook die de maatschappij ons oplegt. De dertiger van nu is opgevoed met het idee dat hij/zij alle keuzes kan maken die hij/zij wil. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je geluk. Ongelukkig zijn, is dan je eigen schuld. En dus vragen dertigers veel van zichzelf: gezond eten (mijn klant at crackers toen ze binnenkwam), minimaal drie keer per week sporten, regelmatig vrienden en familie zien en natuurlijk carrière maken.

Wat je allang diep in je hart weet


Als ik begrip toon dat het mij veel lijkt wat ze van zichzelf moeten, worden mijn klanten vaak emotioneel. Eindelijk kunnen ze toegeven dat ze moe of ongelukkig zijn. Dat ze soms wakker liggen van hun kopzorgen. Wat zou jij het liefst willen doen, vraag ik dan. Ontslag nemen, hoor ik vaak, opgevolgd door: Maar, mijn partner of ouders zien dat niet zitten dus ik doe het niet. En wat zou je nu het liefst doen, vandaag? Mensen weten diep in hun hart vaak wat goed voor ze is. Je moet er alleen naar durven luisteren en de tijd nemen om te luisteren. Deze antwoorden zijn simpel: vrij nemen van werk vanmiddag, niet hoeven sporten vanavond, de borrelafspraak met vrienden afzeggen, mijn laptop vanavond niet openen. Ga dat dan doen als eerste stap, antwoord ik. Opgelucht kijkt ze me aan. Wat een goed idee!

Klik voor een gratis kennismaking.

"Bij The ME Company helpen we 20- en 30ers met vragen over hun loopbaan en het dertigersdilemma. Samen met jou onderzoeken we hoe je keuzes kan leren maken die je ècht wilt. Heb je vragen over loopbaancoaching of het dertigersdilemma? Ik denk graag met je mee!"

Manou van Eerten

manou@mecompany.nu - 06 2474 6269

Yep, we zitten ook op Instagram

De langste dag van het jaar, 21 juni, is voorbij...
27-06-2022
Onlangs gaf ik een workshop op het Onderzoek-...
13-06-2022
Oproep: Coach of psycholoog gezocht die samen onze...
10-05-2022
#phoneanxiety...
03-05-2022
Ik kende de zangeres Merol niet goed, maar een...
26-04-2022
Van de week coachte ik een team dat met elkaar...
12-04-2022
Het dieet van mijn katten is veranderd. Eén...
05-04-2022
Deze week mocht ik 2 dagen op locatie aan de slag....
24-03-2022