Connection has lost...
Wij maken gebruik van tracking cookies (Google Analytics, Facebook pixel). Dit doen we geanonimiseerd voor marketingdoeleinden en om de website beter te laten werken. Lees hier onze Privacy Verklaring.
Accepteren
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: Hoe netwerken ervoor zorgde dat ik gelukkiger werd in mijn baan. Dat wil jij toch ook?!


Geschreven door: Manou van Eerten

De aanleiding voor dertigers om een coachtraject in mijn praktijk te volgen, is veelal werkgerelateerd. Ze hebben een aantal jaar gewerkt, zijn soms van baan geswitcht, maar hebben toch een ‘is dit alles’-gevoel. Weet u nog, dat liedje van Doe Maar?

Ik wil gelukkig worden in mijn werk, maar hoe doe je dat?


Dertigers zeggen niet gelukkig te zijn in hun werk en willen dit natuurlijk wél. Waar oudere generaties vooral een baan zochten om hun gezin te kunnen onderhouden en leuke dingen te kunnen doen, wil de huidige generatie dertigers ook geluk vinden. Dat maakt werken soms lastig, want je stelt andere eisen aan een baan én aan jezelf. Wat is geluk in je werk? Of werken vanuit je passie? En hoe kom je erachter van wat voor werk jij gelukkig wordt?

Netwerken levert een baan op


Ik raad mijn klanten dan aan om te netwerken. Een methode die tegenwoordig tachtig procent van de banen oplevert. Via een eigen netwerk worden er veel banen gevonden. Vragen aan het netwerk kunnen zijn: Hoe hebben anderen een baan gevonden waarin ze gelukkig zijn? Wat is voor hen geluk? En is het een haalbaar scenario? LinkedIn is dan een handige tool. Zodra je je profiel en netwerk hebt bijgewerkt, kun je online zien wie er in jouw netwerk zit. Via LinkedIn kun je iemand uit jouw netwerk bijvoorbeeld vragen jou aan een ander te introduceren.

Maak nieuwe contacten


Wanneer je met iemand in contact bent gekomen, raad ik mensen aan om het gesprek pas te beëindigen met weer een nieuw contact. Vraag je gesprekspartner hierover na te denken. Hij heeft je immers enige tijd gesproken en een beeld gekregen van wat je zoekt. En met een nieuw contact kun jij weer verder netwerken. Dit maakt je misschien kwetsbaar, maar het is ook heel spannend!

Hij zei 'Ja'!


De eerste keer dat ik zelf iemand belde voor een netwerkafspraak, hoopte ik stiekem op een voicemail, zodat ik die kon inspreken of een (lafhartig) mailtje kon sturen. Toen degene opnam (lichte paniek!), was ik dolgelukkig dat hij mijn rode hoofd door de telefoon niet kon zien. Temeer toen ik stamelde dat ik me aan het oriënteren was op een vervolgstap in mijn carrière en vroeg of hij een keer met me wilde koffiedrinken voor advies. U wilt echter niet weten hoe gelukkig ik was toen hij simpelweg ‘Ja, natuurlijk.’ antwoordde. Ik danste door de kamer! Ik was euforisch!

Hoe enger, hoe groter de kick!


Dit gesprek was voor mij doodeng en ik voelde me uitermate kwetsbaar, maar het gaf me ook de grootste kick. Het betekende voor mij een eerste stap in de carrièreswitch waar ik zo naar verlangde (het worden van coach). Ik raad iedereen dan ook aan te netwerken. Wees niet bang voor degenen die je gaat benaderen. Ook zij zijn net mensen ;-)
Manou van Eerten
"Bij The ME Company helpen we 20- en 30ers met vragen over hun loopbaan en het dertigersdilemma. Samen met jou onderzoeken we hoe je keuzes kan leren maken die je ècht wilt. Heb je vragen over loopbaancoaching of het dertigersdilemma? Ik denk graag met je mee!"

Manou van Eerten

manou@mecompany.nu - 06 2474 6269

Onze coaches

Yep, we zitten ook op Instagram

"Ik ben Nick Miesen, vader van Sjaakie en...
22-09-2020
Dat ik ondernemen supertof vind, moge duidelijk...
21-09-2020
Manou ging afgelopen woensdag in gesprek met...
18-09-2020
Het zelfstandig ondernemerschap is nieuw voor mij....
17-09-2020
Als je wil gaan ondernemen, is je netwerk inzetten...
14-09-2020
Ik ben altijd al iemand geweest die baantjes...
10-09-2020
“Mijn manier van begeleiden zou ik...
08-09-2020
Als je wil onderzoeken of ondernemen de volgende...
07-09-2020