Connection has lost...
Bent u werkgever? Bezoek The WE Company
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: Hoe mijn dertigersdilemma zorgde voor de beste keuze van mijn leven!


Geschreven door: Manou van Eerten

Ook ik behoor tot de groep dertigers die te maken kreeg met het Dertigersdilemma. Ik vond mijn werk onvoldoende uitdagend en zocht naar nieuw werk. Vond nieuw werk en liep binnen korte tijd weer tegen de vragen aan als: wat wil ik echt? Waar krijg ik energie van? Hoe kan ik mijn talenten gebruiken. Ik coachte graag mensen, dat wist ik wel. Maar hoe maak je daar je broodwinning van?

Het Dertigersdilemma: wel of niet je hart volgen?


Ik vond mezelf namelijk geen coach. Ik deed maar wat, zo vond ik. Pas toen ik een coachopleiding had afgerond, durfde ik te zeggen dat ik loopbaancoach was. Toen liep ik echter tegen het volgende vraagstuk aan. Wie was ik om iemand te kunnen coachen? De ene helft van Nederland coachte de andere helft al en daar kwam ik dan nog bij. Wie zou mij zonder coachervaring uitkiezen? En nog belangrijker, hoe zouden ze dan bij me terechtkomen? Zo was er telkens een nieuw dilemma dat ervoor zorgde om niet mijn hart te volgen; zelfstandig worden – ook al zo’n droom – of in loondienst? Een vast contract met alle bijkomende zekerheden opzeggen, een nieuwe baan als loopbaancoach in loondienst of een combinatie van beide; parttime ondernemerschap én de veiligheid van een vaste baan? Telkens opnieuw vond ik een reden om niet te hoeven doen wat ik diep in mijn hart wilde: zelfstandig ondernemer worden en mijn eigen coachpraktijk starten.

Hoe een zetje leidde tot een sprong in het diepe


Tot dat ene zetje. Mijn toenmalige baas, Jos de Blok van Buurtzorg Nederland, en ik kwamen tot de conclusie dat ik als organisatieadviseur en Buurtzorg als organisatie onvoldoende bij elkaar pasten. We besloten uit elkaar te gaan. Toen moest ik kiezen: kiezen voor meer van hetzelfde of een sprong in het diepe wagen. Ik besloot het laatste: ik maakte de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap. Nog altijd één van de beste keuzes in mijn loopbaan! Een functie, wat zeg ik: een levensstijl, die me nog altijd op het lijf is geschreven. Nooit zal ik mijn eerste klant vergeten; ik danste door de kamer na diens ‘ja, ik wil een coachtraject bij je starten’. Ik ben zeer dankbaar voor dat zetje, ook al had ik destijds geen idee dat het me zo’n duw in de goede richting zou geven. Ik vond het doodeng.

Heb je een dertigersdilemma? Een aanrader!


Inmiddels is het zeven jaar later en heb ik vele dertigers succesvol gecoacht om een stap dichter bij hun droombaan te komen. Een dertigersdilemma kan je echt wakker houden, maar met een beetje moed en een snufje geluk brengt het je naar de juiste plek. Ik kan het iedereen aanraden!
"Bij The ME Company helpen we 20- en 30ers met vragen over hun loopbaan en het dertigersdilemma. Samen met jou onderzoeken we hoe je keuzes kan leren maken die je ècht wilt. Heb je vragen over loopbaancoaching of het dertigersdilemma? Ik denk graag met je mee!"

Manou van Eerten

manou@mecompany.nu - 06 2474 6269

Yep, we zitten ook op Instagram

De langste dag van het jaar, 21 juni, is voorbij...
27-06-2022
Onlangs gaf ik een workshop op het Onderzoek-...
13-06-2022
Oproep: Coach of psycholoog gezocht die samen onze...
10-05-2022
#phoneanxiety...
03-05-2022
Ik kende de zangeres Merol niet goed, maar een...
26-04-2022
Van de week coachte ik een team dat met elkaar...
12-04-2022
Het dieet van mijn katten is veranderd. Eén...
05-04-2022
Deze week mocht ik 2 dagen op locatie aan de slag....
24-03-2022