Connection has lost...
Bent u werkgever? Bezoek The WE Company
NL / EN
Coaching voor 20- en 30ers

Blog: Ik heb geen talent voor vitaliteit en balans…of toch wel? Ik ga liever door tot ik erbij neerval! Hoe kan het anders?


Herken je dat? Je rent een race en je vraagt je af of het wel jouw race is. Misschien kom je zelfs niet eens toe aan deze vraag omdat je jezelf niet de tijd gunt om even te stoppen. Je rust te nemen om op te laden, even niets te doen of juist wel iets te doen waarvan je tot rust komt. Je weet niet hoe je dat voor elkaar moet krijgen, al ben je nog zo uitgeput en uit balans.

Bij The ME Company is dit een probleem waarmee veel twintigers/dertigers de weg naar loopbaan coaching weten te vinden. Logisch, want je staat nog redelijk aan het begin van je loopbaan en wilt verder groeien.

Hoe leer je op tijd op te laden?


Toch kun jij op jouw manier sturing geven aan je vitaliteit. Iedereen heeft namelijk ook een talent voor vitaliteit, een talent waarmee je in balans komt. Dat is voor iedereen verschillend. Het is gaat erom dat je ruimte maakt voor dit talent. Dat je tussendoor even stil staat. In de eerste plaats om er niet dood bij neer te vallen, maar ook om het beste uit jezelf te halen.

Vraag jezelf eens af waar jij van oplaadt en ontspant:

1. Van alleen zijn of zoek je dan juist anderen op?

2. Van iets nieuws te ontdekken doen of juist even helemaal niets te doen?

3. Van een drukke stad of de stilte in de natuur?

Hoe dat bij jou zit heeft alles te maken met jouw talent voor vitaliteit. Vaak is dit een talent dat te weinig aandacht krijgt. In het blog Talenten als Archetypen heb ik geschreven over talenten als archetypen, als je dat leest zal je het stukje dat hierna komt beter begrijpen.

Zelfinzicht met archetypen


Mijn talent voor vitaliteit is de kluizenaar. Daar krijg je waarschijnlijk direct een beeld bij. Eerlijkgezegd was ik eerst helemaal niet blij met die kluizenaar, ik kon me wel populairdere talenten voorstellen. Maar toch, ik ben er enorm van opgeknapt door te erkennen dat ik in mijn basis een kluizenaar ben, en daar ook naar te handelen als ik merk dat ik uit balans raak. Concreet betekent dat dat ik zorg dat ik regelmatig alleen ben en dan ga ik wandelen, lezen, muziek luisteren, opruimen etc. Heerlijk. Marieke had een totaal ander talent voor vitaliteit. Dat ontdekte zij toen ze in Den Haag langs kwam voor loopbaan coaching. Haar talent voor vitaliteit was de ontdekker. Zij laadt zich juist op door de drukte op te zoeken en nieuwe dingen te ontdekken.

Zo zie je maar, het is voor iedereen anders. De kunst is dat je het van jezelf weet en je daar ook naar gedraagt.

Onze coaches

Yep, we zitten ook op Instagram

Wat zijn wij blij! Vorige week hebben @duinevavan...
21-09-2021
Soms is het goed om even uit de hectiek van alle...
16-09-2021
Als je vanavond wilt meedoen aan het Gratis...
14-09-2021
Stel, je koopt online een paar nieuwe schoenen. Na...
13-09-2021
Keuzestress, hoe ga jij ermee om?⠀...
08-09-2021
Hoe gaat het met je, zo na de zomervakantie? ⠀...
07-09-2021
@the_me_company dé coachpraktijk voor 20ers...
04-09-2021
Het einde van de zomer(vakantie) is al bijna in...
17-08-2021